Delta-Sol bv

Coolant tropic motor

Coolant tropic motor

Productbeschrijving:

Coolant Tropic is een koelvloeistof van de nieuwste generatie. Hij is bestand tegen hoge temperaturen en voor alle soorten benzine- en dieselmotoren dankzij zijn hoge thermische geleidbaarheid. De Coolant tropic beschermt tegen corrosie aan alle delen van het circuit waarmee het in contact komt (cilinderkop, radiator, pomp, warmtewisselaar, motorblok, etc.) het is geschikt voor alle zware of lichte voertuigen en maakt het mogelijk om aan de specificaties te voldoen fabrikantlasten, mengbaar met alle koelvloeistoffen.

Coolant tropic is speciaal ontwikkeld voor de warme landen, geeft de juist smering aan de leiding en motor. Enkel bestemd voor de export.

Antivries – Ruitensproeier – Antivries en koelvloeistof:

Als het koude weer nadert is het zaak de vorst beschermende eigenschappen van het koelsysteem en ruitensproeier systeem te controleren. In de auto’s van de laatste jaren mogen niet meer alle soorten koelvloeistof gebruikt worden. Als er moet worden bijgevuld, gebruik dan de voor uw auto voorgeschreven koelvloeistof. Het mengen van verschillende soorten koelvloeistof en antivries kan namelijk schadelijke gevolgen hebben voor de motor van uw auto te denken aan loskomende oxidatie lagen die voor verstopping kunnen zorgen en wat uw waterpomp en koppakking op langere termijn ook niet ten goede komt.

Controleren tot hoeveel graden vorst uw auto beschermd is:

Als u niet zeker weet of de motor van uw auto voldoende beschermd is tegen de vorst kunt u de antivries / koelvloeistof zelf controleren. Dit doet u met behulp van een antivries meter. Het is heel eenvoudig u verwijdert de radiateurdop (pas op bij warme motor) en stopt het slangetje van de antivries meter in de vloeistof, men zuigt vloeistof op en kijkt op de schaalverdeling tot hoeveel graden vorst de motor beschermd is. Het voordeel is dat de antivriesmeter al voor enkele euro’s te koop is.

Verschil in koelvloeistof: Welke (kleur) koelvloeistof gebruiken?

Welke koelvloeistof moet er in mijn auto? Een veelgestelde vraag, Coolant tropic kom je in allerlei kleuren tegen, met name rood,groen en blauw. Met deze kleuren wordt aangegeven voor welk type en bouwjaar auto deze geschikt is. Bij een automaterialen zaak of op deze pagina kunt u of kan men met behulp van uw kenteken, opzoeken welke koelvloeistof voor uw auto geschikt is. (Ververs het koelsysteem tijdig). Als u het koelsysteem ververst tap dan het koelsysteem volledig af vul deze met water, laat de motor warm lopen totdat de thermostaat open gaat, (het water zakt) tap vervolgens opnieuw het koelsysteem af. Vervolgens vul je het koelsysteem met de juiste koelvloeistof. Laat de motor warm lopen totdat opnieuw de thermostaat open gaat en vul het koelsysteem tot het juiste niveau bij.

Samenstelling:

Coolant tropic is samengesteld uit een 50/50 mengsel van water, antivries en additieven. Omdat het antivries pakket bestaat uit (ongeveer) 92% glycol, 5% additieven en 3% water, bestaat 100% koelvloeistof uit 51,5% water, 46% glycol en 2,5% additieven. Het water moet aan een aantal eisen voldoen om geschikt te zijn als koelwater. De zuurgraad, de hardheid, en de hoeveelheden sulfaten, chloor en andere ongewenste stoffen moeten binnen bepaalde grenzen vallen. ,/span> In de oudere auto’s wordt nog vaak antivries gebruikt dit is een homogeen stabiel product op basis van mono-ethyleenglycol. Het is samengesteld volgens voorschriften van Europese automobielfabrikanten.Antivries bevat additieven die bescherming bieden tegen corrosie en schuimvorming. Door de hoge reserve alkaliniteit wordt het koelsysteem zeer langdurig afdoende tegen roest beschermd.Antivries is volkomen veilig voor rubbers, kunststoffen, metalen en aluminium of legeringen hiervan.
Welkom bij Delta Sol, uw specialist in Coolant tropic en industriële reinigingsproducten.

Delta Sol bvba

Iz Dansaertpark,13K

1700 Dilbeek

Tel: 00325691243

Wenst u graag een bestelling te plaatsen? Bezoek onze webshop!

U kan bij Delta Sol terecht voor de aankoop en levering van AdBlue, ontvetters, poetsrollen, absorptiekorrels, handwaspasta, carrosserie ontvetters, pistoolreinigers, siliconen remover, verfstrippers, thinners, aceton, solventen, zeep, enz. Delta Sol bedient de volgende sectoren: automobielindustrie, transport, machinebouw, verhuurbedrijven, car- en truckwash, destructiebedrijven, metaalindustrie, bouwbedrijven, opslagplaatsen, parkings, luchthavens, drukkerijen, weverijen, schilderbedrijven, garages, voedingsindustrie, export thinner, enz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *