Delta-Sol bv

Koelvloeistof motor

Koelvloeistof motor

100% Geconcentreerde koelvloeistof

Motorantivries kant en klaar -35°c
Motorantivries kant en klaar -25°c
We hebben verschillende soorten koelvoeistof
Type C/G11
ASTM D3306, ASTM D4985, SAE J 1034
AFNOR NF R15-601
B56580 COLOR: Blauw
Beschikbaar in volgende verpakking:1L/5L/25L/60L/208L en 1000
Type C/G12 Long live
ASTM D3306, ASTM D4985, SAE J 1034
AFNOR NF R15-601, FFV HEFT R443
CUNA NC956-16/G34/G30 quality
B56580 COLOR: Rood
Beschikbaar in volgende verpakking: 1L/5L/25L/60L/208L en 1000L.
Type C/G12 UNIVERSAL ASTMD3306
ASTM D3306, ASTM D4985, SAE J 1034
AFNOR NF R15-601, FFV HEFT R443
CUNA NC956-16/G34/G30 quality
B56580 COLOR: LILA
Beschikbaar in volgende verpakking: 1L/5L/25L/60L/208L en 1000L.

Antivries – Ruitensproeier – Antivries en koelvloeistof

Als het koude weer nadert is het zaak de vorst beschermende eigenschappen van het koelsysteem en ruitensproeier systeem te controleren. In de auto’s van de laatste jaren mogen niet meer alle soorten koelvloeistof gebruikt worden. Als er moet worden bijgevuld, gebruik dan de voor uw auto voorgeschreven koelvloeistof. Het mengen van verschillende soorten koelvloeistof en antivries kan namelijk schadelijke gevolgen hebben voor de motor van uw auto te denken aan loskomende oxidatie lagen die voor verstopping kunnen zorgen en wat uw waterpomp en koppakking op langere termijn ook niet ten goede komt.

Controleren tot hoeveel graden vorst uw auto beschermd is:

ls u niet zeker weet of de motor van uw auto voldoende beschermd is tegen de vorst kunt u de antivries / koelvloeistof zelf controleren. Dit doet u met behulp van een antivries meter. Het is heel eenvoudig u verwijdert de radiateurdop (pas op bij warme motor) en stopt het slangetje van de antivries meter in de vloeistof, men zuigt vloeistof op en kijkt op de schaalverdeling tot hoeveel graden vorst de motor beschermd is. Het voordeel is dat de antivriesmeter al voor enkele euro’s te koop is.

Verschil in koelvloeistof: Welke (kleur) koelvloeistof gebruiken?

Welke koelvloeistof moet er in mijn auto? Een veelgestelde vraag, Koelvloeistof kom je in allerlei kleuren tegen, met name rood,groen en blauw. Met deze kleuren wordt aangegeven voor welk type en bouwjaar auto deze geschikt is. Bij een automaterialen zaak of op deze pagina kunt u of kan men met behulp van uw kenteken, opzoeken welke koelvloeistof voor uw auto geschikt is. (Ververs het koelsysteem tijdig). Als u het koelsysteem ververst tap dan het koelsysteem volledig af vul deze met water, laat de motor warm lopen totdat de thermostaat open gaat, (het water zakt) tap vervolgens opnieuw het koelsysteem af. Vervolgens vul je het koelsysteem met de juiste koelvloeistof. Laat de motor warm lopen totdat opnieuw de thermostaat open gaat en vul het koelsysteem tot het juiste niveau bij.

Samenstelling Koelvloeistof:

Koelvloeistof is samengesteld uit een 50/50 mengsel van water, antivries en additieven. Omdat het antivries pakket bestaat uit (ongeveer) 92% glycol, 5% additieven en 3% water, bestaat 100% koelvloeistof uit 51,5% water, 46% glycol en 2,5% additieven. Het water moet aan een aantal eisen voldoen om geschikt te zijn als koelwater. De zuurgraad, de hardheid, en de hoeveelheden sulfaten, chloor en andere ongewenste stoffen moeten binnen bepaalde grenzen vallen. In de oudere auto’s wordt nog vaak antivries gebruikt dit is een homogeen stabiel product op basis van mono-ethyleenglycol. Het is samengesteld volgens voorschriften van Europese automobielfabrikanten.Antivries bevat additieven die bescherming bieden tegen corrosie en schuimvorming. Door de hoge reserve alkaliniteit wordt het koelsysteem zeer langdurig afdoende tegen roest beschermd.Antivries is volkomen veilig voor rubbers, kunststoffen, metalen en aluminium of legeringen hiervan.
Welkom bij Delta Sol, uw specialist in Delta WAX.2 en industriële reinigingsproducten.

Delta Sol bvba

Iz Dansaertpark,13K 1700 Dilbeek

Tel: 00325691243

Wenst u graag een bestelling te plaatsen? Bezoek onze webshop!

U kan bij Delta Sol terecht voor de aankoop en levering van AdBlue, ontvetters, poetsrollen, absorptiekorrels, handwaspasta, carrosserie ontvetters, pistoolreinigers, siliconen remover, verfstrippers, thinners, aceton, solventen, zeep, enz. Delta Sol bedient de volgende sectoren: automobielindustrie, transport, machinebouw, verhuurbedrijven, car- en truckwash, destructiebedrijven, metaalindustrie, bouwbedrijven, opslagplaatsen, parkings, luchthavens, drukkerijen, weverijen, schilderbedrijven, garages, voedingsindustrie, export thinner, enz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *